Всеукраїнська профспілка юристів

Дружина військовослужбовця відкрила центр психологічної підтримки для сімей захисників, ініціатива якої виникла під час перебування чоловіка на фронті.

Дружина військовослужбовця відкрила центр психологічної підтримки для сімей захисників, ініціатива якої виникла під час перебування чоловіка на фронті.
188982 ПЕРЕГЛЯДІВ

Софія Гребеник ділиться своєю історією у програмі "Війна і волонтери", повідомляє видання УМ. «Я стала переселенкою з Києва до Львова, коли минулого року в липні мого чоловіка мобілізували. Наша дитина була тоді тримісячною. У мене виникло повномасштабне вторгнення, післяпологова депресія, і я опинилася сама в Львові.

Це було викликом не лише те, що мені довелося бути самотньою матір'ю і виховувати дитину, працювати та соціалізуватися, але й те, що звичне оточення перестало розуміти. Більшість жінок залишалася разом зі своїми чоловіками, тоді як я залишалася сама. Це було дуже важко емоційно та психологічно. Щоб витягти себе, я вдалялася до спорту та психотерапії, але спроби знайти групи підтримки були невдалими»

Тоді у Софії виникла ідея організувати центр психологічної підтримки, де жінки могли б знайти співрозмовників та отримати необхідну допомогу. «Я почала шукати партнерів для реалізації ідеї", - каже Софія Гребеник. "Коли чоловік йде на фронт, дружина бере на себе завдання, які раніше виконували обидва. Це не тільки виховання дитини, прийняття рішень та підтримка під час післяпологового періоду, але й подача прикладу для дітей.

Я сама орендувала квартиру без світла, щодня спускаючись з сьомого поверху з малою дитиною та собакою. Зрозумівши, що я не є єдиною в такій ситуації, я намагалася знайти співрозмовників, написавши в чати сусідам та друзям. Але не кожен може витримати такий тиск. Тому я вирішила взяти ініціативу в свої руки і надати допомогу».

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео