Всеукраїнська профспілка юристів

Як звернутися до юриста – система БПД виготовила листівки та плакати про право на правову допомогу

Як звернутися до юриста – система БПД виготовила листівки та плакати про право на правову допомогу
270004 ПЕРЕГЛЯДІВ

Щоб якомога більше людей дізналися про право на безоплатну допомогу юриста, система БПД підготувала листівки та плакати, що містять, зокрема, перелік сервісів, за допомогою яких можна звернутися до фахівців. Інформаційні матеріали виготовили за підтримки партнерів – Агенції США з міжнародного розвитку (USAID).

Від початку повномасштабної війни зросла кількість звернень до системи БПД. З-поміж тих, хто потребує правничої допомоги, – значна частка внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їхніх сімей, людей з інвалідністю з низьким доходом. Чимало звернень стосуються захисту інтересів дітей. Якщо консультацій та розʼяснень недостатньо для розвʼязання питання, такі клієнти можуть отримати вторинну правову допомогу, тобто послуги представництва інтересів у суді, державних органах, а також допомогу в підготовці документів до суду.

Як свідчить статистика звернень, з 24 лютого 2022 року вторинну правову допомогу від системи БПД отримали майже 9 000 ветеранів війни та членів їхніх сімей, більш як 10 200 внутрішньо переміщених осіб, понад 7 400 людей з інвалідністю з низьким доходом, а також понад 3 100 дітей. 

Щоб ще більше людей дізналися про своє право на безоплатну правову допомогу, в системі БПД виготовили листівки та плакати. Плакати інформують, що первинна правова допомога доступна кожній людині. А листівки — що визначені категорії людей можуть отримати усі види послуг системи, містять перелік цих послуг, приклади питань, які часто допомагають вирішувати юристи, та інформацію, як звернутися по допомогу.

Зокрема, люди, що мають потребу проконсультуватися з юристом, можуть:

  • зателефонувати до контактного центру системи БПД 0 800 213 103;
  • зателефонуватидо фахівця через Telegram: https://t.me/+380677213103;
  • або написати: https://t.me/LegalAidUkraineBot  кнопка «Написати юристу».

Дізнатися про приклади успішного захисту прав людей, які вже звернулися до системи БПД, можна з інформаційної сторінки, QR-код на яку також розміщений на листівці. 
Друкована інформаційна продукція вже надійшла в регіони, тож юристи почали активно розповсюджувати листівки й плакати серед громадськості та партнерів.

Листівки та плакати виготовили в межах кампанії про безбар’єрність правової допомоги. Усунення перешкод у доступі до безоплатної правової допомоги є одним з пріоритетних напрямів роботи системи БПД.

Технічна допомога надана за підтримки американського народу через проєкт “Трансформація комунікацій” (ТСА) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео