Всеукраїнська профспілка юристів

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну система безоплатної правової допомоги (БПД) ні на день не припиняла роботу та безперервно надавала правові послуги.

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну система безоплатної правової допомоги (БПД) ні на день не припиняла роботу та безперервно надавала правові послуги.
332998 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

? Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну система безоплатної правової допомоги (БПД) ні на день не припиняла роботу та безперервно надавала правові послуги.
✅ З 24 лютого 2022 року по 1 липня 2023 року зареєстровано понад 742,6 тис. звернень клієнтів для надання безоплатної правової допомоги, з них у понад 679,9 тис. випадків було надано первинну правову допомогу (консультації, правову інформацію, складення заяв та скарг), у понад 62,6 тис. – вторинну (представництво у судах, складення документів процесуального характеру, захист).
✅ Окрім цього, з початку повномасштабного вторгнення клієнтам було надано понад 275,5 тис. телефонних консультацій. Телефонували громадяни як з підконтрольних Уряду України територій, так і з тимчасово окупованих та «сірих зон».
✅ У системі БПД зараз триває процес реорганізації, зокрема, утворено Західний регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, юрисдикція якого поширюється на територію західної частини України – Тернопільську, Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську, Рівненську та Чернівецьку області.
? Реорганізація – крок до підвищення ефективності управління системою БПД, оптимізації адміністративних процесів та посилення спроможності системи розбудовувати клієнтоорієнтований сервіс.
➡️ Більше про те, як працює система БПД в умовах воєнного стану та які зміни відбулись з початку повномасштабного вторгнення – читайте на нашому сайті: bit.ly/3NOIOeX

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео