Всеукраїнська профспілка юристів

МЗС Литви закликав своїх громадян не їздити в Білорусь

МЗС Литви закликав своїх громадян не їздити в Білорусь
385042 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зовнішньополітичне відомство Литви рекомендувало своїм громадянам не відвідувати Білорусь, а тим, хто там зараз знаходиться, негайно покинути країну-сусідку.

У заяві МЗС йдеться: «В останній раз посилилися ворожі та провокаційні дії білоруської влади по відношенню до громадян Литви, які вже є або тимчасово приносять прибуток у Республіці Білорусь. Громадян Литви незаконно затримують, їм пред’являють сфабриковані обвинувачення.

В кінці квітня в МЗС Литви був викликаний представник білоруського посольства, якому вручили строгу ноту протесту у зв'язку з ліквідацією литовського громадського об'єднання «Гімтине». Нагадаємо, у Вільнюсі знаходиться Офіс Світлани Тихановської, лідера демократичних сил Білорусі, яка позиціонується в якості елект-президента.

В Білорусь в останній час приїжджає досить багато литовців. Вони користуються безвізовим режимом, введеним для них і жителів Латвії з 15 квітня 2022 року. Для громадян Польщі він почав діяти з 1 липня минулого року. За цей час, за даними Митниці Білорусі, країну відвідало понад 325 тисяч литовців, понад 140 тисяч жителів Латвії і 32 тисячі поляків.

Підписуйтеся на телеграм-канал NewsPrice, аби бути в курсі всіх останніх новин.

Теги: Білорусь, Литва, Тихановська

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео