Всеукраїнська профспілка юристів

Володимир Зеленський звернувся до учасників саміту Ліги арабських держав

390240 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Війна ніколи не була вибором українців. Наші війська не йшли до чужих земель, ми не займаємося анексіями й грабежем ресурсів інших народів. Але ми ніколи й не підкоримося будь-яким чужинцям та колонізаторам. Тому ми боремось! І я впевнений, що цю нашу головну емоцію зрозуміють усі ваші народи.

Також я впевнений, що всі ваші народи… вони зрозуміють і головний заклик, який хочу залишити тут, у Джедді. Шляхетний заклик до всіх вас – сприяти захисту наших людей, включно з українською мусульманською спільнотою!

Разом зі мною тут – високоповажний Мустафа Джемілєв, лідер кримськотатарського народу, одного з корінних народів України. Їхній дім – це Крим, осередок мусульманської культури в Україні. Століттями кримськотатарський народ був і має залишитися невідʼємною та сильною складовою мусульманської спільноти світу. Але Крим став першим, хто постраждав від російської окупації, і досі більшість із тих, хто зазнає репресій в окупованому Криму, – це саме мусульмани.

Ми вже маємо позитивний досвід із Саудівською Аравією – щодо звільнення наших людей, захоплених Росією. Ми можемо розширити цей досвід! І навіть якщо тут, на саміті, є люди, які мають інший погляд на війну, що відбувається на нашій землі, називаючи її конфліктом, я впевнений: ми всі можемо бути єдині в тому, щоб урятувати з кліток російських тюрем наших людей.

Кожній із почесних делегацій передали документ вашою мовою із десятьма пунктами формули миру. Будь ласка, ви можете обрати той напрям, який ви вважаєте доцільним. І я буду вдячний кожному з вас, хто обере саме напрям порятунку людей, яких утримують у російській неволі. Тому я запрошую всіх, хто поважає мир, долучитися до реалізації формули миру й таким чином зменшити ворожнечу та війни, страждання і зло».

Володимир Зеленський звернувся до учасників саміту Ліги арабських держав, де Україна вперше бере участь в статусі почесного гостя.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео