Всеукраїнська профспілка юристів

На Київщині ліквідовано схему з виготовлення і реалізації неякісного пального, вилучено обладнання та нафтородукти на майже 11 млн грн

На Київщині ліквідовано схему з виготовлення і реалізації неякісного пального, вилучено обладнання та нафтородукти на майже 11 млн грн
436409 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури припинено злочинну діяльність групи осіб, яка займалася незаконним виготовленням та збутом підакцизних товарів (ч. 3 ст. 204 КК України).

За даними слідства, на території Київської області та міста Київ група осіб здійснювала незаконне виготовлення, транспортування, та реалізацію пального. Вони створили підконтрольні товариства, які відповідали за окремі напрямки цієї діяльності. Через мережу власних АЗС здійснювалася реалізація бензину, дизельного пального та газу. Відповідно до висновків експертів, незаконно виготовлене пальне є вкрай низької якості та не відповідає вимогам Державних стандартів і встановленим нормативним документам України.

За результатами 11 обшуків за місцями здійснення господарської діяльності вилучено понад 110 тис. літрів дизелю, більше 17 тис. літрів бензину та 8000 л газу, а також комп’ютерну техніку, обладнання, «чорну бухгалтерію» та 800 тис. грн готівки. Орієнтовна вартість вилученого становить майже 11 млн грн.

На даний час у рамках розслідування призначено відповідні експертизи, встановлюються всі обставини протиправної діяльності та причетні до неї особи.

Досудове розслідування здійснюється детективами територіального управління БЕБ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід – ГУНП в Київській області. 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео