Всеукраїнська профспілка юристів

Врятувала від домашнього насилля і себе і дітей

Врятувала від домашнього насилля і себе і дітей
307506 ПЕРЕГЛЯДІВ

Малолітні діти пані Наталії мають інвалідність і потребують домашнього догляду, особливої уваги, любові і спокійної обстановки.  

Це не завадило їх батьку, в квартирі якого вони проживають разом із матір’ю, вести аморальний спосіб життя, постійно знаходитися у стані алкогольного сп’яніння, вдаватися до образ, погроз фізичною розправою, застосовувати ненормативну лексику та інші агресивні та насильницькі дії відносно дружини та дітей. 

 

Не зупинило кривдника і застосування до нього термінового заборонного припису та притягнення до адміністративної відповідальності. 

У відчаї Наталія звернулася до Запорізького місцевого центру з надання БВПД. 

 

Адвокат Ірина Лічман зібрала докази, підготувала заяву і представила інтереси Наталії та її дітей, звернувшись до суду з вимогами, які можуть убезпечити дітей від домашнього насильства з боку агресивного батька. 

 

Суд врахував всі обставини та застосував принцип першочергової безпеки осіб, які потерпають від домашнього насильства та з огляду на наявність ризиків для постраждалих (вірогідність продовження чи повторного вчинення домашнього насильства, настання тяжких наслідків) над особистими правами кривдника і ухвалив рішення, яким заборонив кривднику:  

 

  • проживати/перебувати у місці проживання постраждалих на 6 шість місяців 

  • наближатися на відстань ближче 50 (п’ятидесяти) метрів до місця проживання/перебування дітей та дружини 

  • вести листування, телефонні переговори з постраждалими особами або контактувати з ними через інші засоби зв’язку 

 

НАГАДУЄМО  

 

  • Справа про видачу обмежувального припису розглядається судом за участю заявника та заінтересованих осіб. У разі якщо участь заявника становить загрозу подальшої дискримінації чи насильства для нього, справа може розглядатися без його участі. 

  • Суд розглядає справу про видачу обмежувального припису не пізніше 72 годин після надходження заяви про видачу обмежувального припису до суду. 

  • Неявка належним чином повідомлених заінтересованих осіб не перешкоджає розгляду справи про видачу обмежувального припису. 

  • Рішення суду про видачу обмежувального припису підлягає негайному виконанню, а його оскарження не зупиняє його виконання. 

  • Про видачу або продовження обмежувального припису суд не пізніше наступного дня з дня ухвалення рішення повідомляє уповноважені підрозділи органів Національної поліції України за місцем проживання (перебування) заявника для взяття особи, стосовно якої видано або продовжено обмежувальний припис, на профілактичний облік. 

  • За умисне невиконання обмежувальних заходів або умисне невиконання обмежувальних приписів, або умисне ухилення від проходження програми для кривдників особою, щодо якої такі заходи застосовані судом передбачено покарання у виді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років.

Теги: #БПД #ПравоваДопомога #legalaid,запобігання насильству,успішна справа

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео