Всеукраїнська профспілка юристів

Воював проти українських захисників на Донеччині – судитимуть полоненого танкіста «ДНР»

Воював проти українських захисників на Донеччині – судитимуть полоненого танкіста «ДНР»
336658 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Донеччини за фактами вчинення умисних дій, з метою зміни меж території і державного кордону України, за попередньою змовою групою осіб, державної зради, участі у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2020 року 18-річний уродженець м. Горлівки добровільно вступив до «3-ї окремої мотострілецької бригади «Беркут» фейкової республіки «ДНР» на посаду «навідника-оператора танку». Отримавши позивний «Світляк», він воював проти підрозділів Збройних Сил України в населених пунктах Майорськ, Новобахмутівка та Верхньоторецьке.

З початком повномасштабного російського вторгнення обвинувачений продовжив «службу» на боці окупаційних військ у складі ОМСБр.

18 лютого 2023 року був взятий у полон українськими захисниками поблизу с. Новобахмутівки. На вирок суду він чекає під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За санкціями статей чоловіку загрожує від 3 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео