Всеукраїнська профспілка юристів

За ухилення від сплати орендної плати БЕБ арештувало майно підприємства на 628 млн грн

За ухилення від сплати орендної плати БЕБ арештувало майно підприємства на 628 млн грн
313089 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили службових осіб акціонерного товариства в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Упродовж 2020 - 2021 років службові особи підприємства вносили у документи бухгалтерського обліку та податкової звітності товариства недостовірну інформацію щодо орендної плати за користування земельною ділянкою.

Встановлено, що для здійснення господарської діяльності - розробки корисних копалин, товариство орендувало у райдержадміністрації земельну ділянку, що відноситься до ділянок державної та комунальної власності. У порушення вимог п. 46.1 ст. 46, п. 286.2 ст. 286 Податкового кодексу України та з метою ухилення від сплати обов’язкових платежів, службовці умисно ігнорували зміни щодо нормативної грошової оцінки земельної ділянки, таким чином занизили розмір орендної плати за земельну ділянку.

За ініціативою співробітників БЕБ, для забезпечення подальшого відшкодування збитків завданих державі, ухвалою слідчого судді накладено арешт на нерухоме та рухоме майно підприємства орієнтовною вартістю 628 млн гривень.

Відомості до ЄРДР внесенні на підставі аналітичного продукту складеного фахівцями Департаменту аналізу інформації та управління ризиками БЕБ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушень передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 212 КК України здійснюють детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо нещодавно БЕБ арештувало один з найбільших логістичних центрів, який належить росіянам. Вартість заарештованих активів становить близько 700 млн грн. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-areshtuvalo-odyn-z-naibilshykh-lohistychnykh-tsentriv-iakyi-nalezhyt-rosiianam-vartist-zaareshtovanykh-aktyviv-blyzko-700-mln-hrn

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,ухилення від сплати податків

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео