Всеукраїнська профспілка юристів

Кого стаття 40 ККУ може убезпечити від правових наслідків примусового голосування

Кого стаття 40 ККУ може убезпечити від правових наслідків примусового голосування
397846 ПЕРЕГЛЯДІВ

Якомога далі від тоталітаризму – ближче до демократії – слова, що найкраще характеризують виважене рішення вільних людей.

31 рік тому, 1-го грудня 1991 року, ми на Всеукраїнському референдумі офіційно заклали фундамент новітньої незалежної держави. Тоді так само на вулиці було зимно, а в серцях народу остаточно відродилося вікове бажання бути самостійними й неподільними.

Тоді українці в єдиному пориві обрали для себе новий перспективний шлях, і зараз ми не зійдемо з нього, як би сильно цього не хотів ворог.  Відтак, жодні псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України навіть не створять ілюзію щирого народного волевиявлення.

Звертаємо увагу, що рішення прийняті в ході організованих окупаційною владою рф незаконних голосувань не мають правових наслідків, а особи, винні за спроби порушити територіальну цілісність країни, будуть обов’язково покарані.

Варто зазначити, що тільки до тих громадян, які мимоволі, під впливом фізичного примусу брали участь в організації чи проведенні голосувань, кримінальна відповідальність не буде застосовуватися відповідно до статті 40 Кримінального кодексу України.

Разом до Перемоги!

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео