Всеукраїнська профспілка юристів

Зрадив державу в умовах воєнного стану – заочно судитимуть експоліцейського з Маріуполя, який перевіряв автотранспорт на блокпостах

Зрадив державу в умовах воєнного стану – заочно судитимуть експоліцейського з Маріуполя, який перевіряв автотранспорт на блокпостах
372199 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника правоохоронного органу України за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року старший інспектор-черговий чергової частини сектору моніторингу відділу поліції №2 Маріупольського РУП ГУНП в Донецькій області, перебуваючи у тимчасово окупованому російськими загарбниками м. Маріуполі, зрадив присязі та перейшов на бік ворога.
Капітан поліції добровільно обійняв псевдопосаду у структурному підрозділі незаконно створеного правоохоронного органу «мвс днр».
Працюючи на окупантів, озброєний офіцер-зрадник здійснював чергування на блокпостах смт Мангуш Маріупольського району, поблизу м. Мелітополя Запорізької області та с. Семенівка Мелітопольського району.
Зокрема зловмисник перевіряв автотранспорт та громадян, що переміщувались в районі блокпостів, з метою виявлення та затримання осіб, які співпрацювали зі Збройними силами та легітимними органами державної влади України.
На даний час обвинуваченого звільнено з правоохоронних органів України.
Досудове розслідування здійснювалось третім слідчим відділом (з дислокацією у м. Маріуполі) ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео