Всеукраїнська профспілка юристів

Опалювальний сезон у період воєнного стану

Опалювальний сезон у період воєнного стану
361565 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ось і розпочався опалювальний період. Він, в умовах воєнного стану, особливий. Цього року призначення субсидій і пільг відбуватиметься через ІТ-систему Пенсійного фонду.

Також, за призначенням житлової субсидії громадяни можуть у будь-який час звернутися до ЦНАПу, уповноваженої посадової особи виконавчого органу територіальної громади, органу соціального захисту населення або через портал Дія.

Слід звернути увагу на те, що 19 квітня 2022 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 462 «Деякі питання надання пільг та житлових субсидій в умовах воєнного стану». Відповідно до цього документу призначення житлової субсидії на наступний період з травня 2022 року домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2021-2022рр. проводяться без звернення громадян (крім адміністративно-територіальних одиниць де структурні підрозділи соціального захисту населення не мають можливості забезпечити підготовку та виплату таких справ у зв`язку з активними бойовими діями, тимчасовою окупацією.

На цих територіях субсидія розраховується по відповідним формулам цієї постанови).

Якщо Вам було відмовлено в призначенні субсидії – субсидія не буде розрахована. Перепризначення здійснюватиметься на підставі інформації, яка отримана органами соціального захисту населення з оновленням даних про доходи осіб від ПФУ та ДПС, після впровадження змін до програмного комплексу «житлові субсидії».

Призначається субсидія і людям, які отримали валюту від благодійних організацій або придбали для оплати лікування чи навчання.

 

 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео