Всеукраїнська профспілка юристів

БЕБ проводить обшуки на нафтопереробному заводі за підозрою в ухиленні від сплати понад 700 млн грн податків

БЕБ проводить обшуки на нафтопереробному заводі за підозрою в ухиленні від сплати понад 700 млн грн податків
301521 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Співробітники Бюро економічної безпеки України та Служби безпеки України перевіряють інформацію щодо ухилення від сплати податків керівництвом одного з найбільших нафтопереробних заводів України. У протиправній схемі ухилення також задіяна група підприємств, які постачають паливно-мастильні матеріали. Їхнім власником є один з найбагатших олігархів України.

Слідством встановлено, що протягом 2019-2022 років службові особи декількох підприємств ймовірно занизили податкові зобов’язання з акцизного податку. Зокрема, приховували та не відображали у податковій та бухгалтерській звітності фінансово-господарські операції. За інформацією БЕБ, ухилення від сплати податків може становити понад 700 млн грн.

Наразі в офісних приміщеннях та нафтопереробному заводі проводяться санкціоновані обшуки, з метою отримання документальної доказової бази та унеможливлення знищення предмети та документів, які підтверджують ухилення від сплати податків понад 700 млн грн. Також перевіряється інформація щодо можливих порушень, здійснених з метою збільшення прибутку під час виготовлення пального. Детективи проводять забір зразків палива для відповідної експертизи. Виявлені та вилучені документи, предмети та речі, що підтверджують протиправну діяльність згаданих підприємств будуть визнані речовими доказами.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками порушення передбаченого ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів, обов’язкових платежів) здійснюється детективами Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора та у співпраці зі Службою безпеки України.

Нагадаємо, нещодавно було проведено засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якій у зв’язку з військовою необхідністю, відповідно до Закону України "Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану", було прийнято рішення про забезпечення примусового відчуження у власність держави активів стратегічно важливих підприємств.

Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки,ухилення від сплати податків

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео