Всеукраїнська профспілка юристів

Вимагали до 10 000 доларів США за «кришування» - на Донеччині судитимуть організовану групу

Вимагали до 10 000 доларів США за «кришування» - на Донеччині судитимуть організовану групу
338938 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох мешканців м. Маріуполя, які обвинувачуються у незаконному позбавленні волі людини, розбійному нападі та вимаганні із застосуванням насильства над потерпілим, вчинених організованою групою ( ч. 3 ст. 146, ч. 2 ст 187, ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 393 КК України).
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що з вересні 2021 року троє чоловіків віком від 25 до 38 років організували злочинну схему з систематичного вимагання у місцевих мешканців та підприємців грошових коштів за «кришування». Свій так званий захист зловмисники оцінювали у розмірі від 800 до 10 000 доларів США. Тим, хто відмовлявся сплачувати «данину», правопорушники погрожували фізичною розправою.
За клопотанням прокурорів двом чоловікам судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а третього оголошено у розшук.
Після повномасштабного вторгнення рф на територію України, окупанти незаконно звільнили фігурантів з-під варти.
Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого управління ГУ НП в Донецькій області за оперативного супроводу ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях і Управління стратегічних розслідувань в Донецькій області Департаменту стратегічних розслідувань НП України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео