Всеукраїнська профспілка юристів

Тримання під вартою без можливості застави – прокуратура Донеччини в апеляції домоглась арешту інформатора окупантів

Тримання під вартою без можливості застави – прокуратура Донеччини в апеляції домоглась арешту інформатора окупантів
368301 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Дніпровський апеляційний суд задовольнив скаргу Донецької обласної прокуратури про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави стосовно мешканця м. Краматорська, який обґрунтовано підозрюється в умисному вчиненні дій на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та обороноздатності України, а саме у наданні іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, тобто у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у період з лютого по березень 2022 року правопорушник через месенджер передавав ворогу інформацію щодо дислокації особового складу, розташування фортифікаційних споруд і техніки Збройних Сил України та інших військових формувань в м. Краматорськ.

Зазначені відомості у вигляді фото та відеоматеріалів підозрюваний надсилав представникам головного управління генерального штабу зс та першої служби контррозвідувальних операцій федеральної служби безпеки рф.

Рішенням Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська зловмиснику було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 208 000 грн. Проте, прокуратура подала апеляційну скаргу, яку наразі задоволено. 

Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за оперативного супроводу Головного відділу контррозвідки УСБУ в Дніпропетровській області та координації Департаменту контррозвідки СБУ.

Заарештованому загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео