Всеукраїнська профспілка юристів

Воїни 115 окремої механізованої бригади ЗСУ у Сєвєродонецьку оприлюднили відверте звернення щодо російських фейків

Воїни 115 окремої механізованої бригади ЗСУ у Сєвєродонецьку оприлюднили відверте звернення щодо російських фейків
345067 ПЕРЕГЛЯДІВ
Воїни 115 окремої механізованої бригади ЗСУ у Сєвєродонецьку оприлюднили відверте звернення щодо російських фейків Військові, які служать у третьому батальйоні дев’ятої роти 115 бригаді звернулися до своїх побратимів і всієї України. Метою цього звернення стало заперечення неправдивої інформації, яку розповсюджують про них окремі засоби масової інформації як ФСБ Росії, так колаборанти в Україні.

Що насправді сталося у 115 окремій механізованій бригаді у Сєвєродонецьку?

У відео, яке записали військові 115 окремої механізованої бригади ЗСУ, яка захищає нашу державу на сході, вони розповіли правду про положення, у якому зараз перебувають. Командир бригади разом з бійцями публічно розповіли справжню історію подій, заперечивши деякі російські фейки, та висловили спільну думку щодо бійців, які самовільно залишили бригаду.
 
Згідно з повідомленнями, які з’явилися ще у травні 2022 року, 115 бригада відмовилась захищати Сєвєродонецьк та повним складом залишила позиції. Пояснили цей інцидент тим, що нібито вони не мали достатньо озброєння та боєприпасів, тому не бачили сенсу продовжувати нести службу на позиціях. Після втечі вони записали відео з поясненням свого вчинку: вони відмовляються виконувати бойові завдання, оскільки у них не було підкріплення та важкої техніки. Добровольці-втікачі пожалілися, що їх відправляють на вірну смерть. Тож втекти довелося, аби вижити, як можна побачити у відео, яке оприлюднили одразу після цього випадку. Цю інформацію масово підхопили російські та проросійські ЗМІ та інтернет-видання. Вони ж розповіли, що дезертири наразі перебувають у СІЗО міста Бахмут, куди ті потрапили «нєсправєдливо».
 

Правдива інформація від військових 115 окремої механізованої бригади

Командир бригади за підтримки інших військових бригади, розповів, що відео, яке нещодавно з’явилося у мережі відносно недостатнього забезпечення бійців усім необхіднім, є неправдивим. 115 бригада отримує достатньо озброєння, екіпірування, одягу та харчування. Особливо наголосили на відсутності проблем з озброєнням. Вони мають і використовують навіть західне озброєння, зокрема протитанкові комплекси «Джавелін».
 
Що стосується військових, які залишили бригаду, посилаючись на недостатнє постачання озброєння, про них бійці, що лишилися, мають невисоку думку. Адже вони не лише записали відео, у якому озвучили неправдиву інформацію, але і є справжніми дезертирами, які будуть відповідати за свій вчинок згідно чинного законодавства. Ці військові без будь-яких суттєвих причин кинули свої позиції, залишивши 56 інших солдатів в оточенні. Це не лише недбале ставлення до своїх обов’язків, але й справжня зрада, через яку могли загинути їхні побратими. На додаток, вони мали важливе завдання: протягом двох тижнів укріпити бліндажі, використовуючи вже готові дошки та інші матеріали та інструменти. Дезертири не виконали його, тим самим знову таки наражаючи своїх побратимів на небезпеку. За словами інших бійців, військові-втікачі поводили себе так, ніби приїхали на курорт, а не на війну. Адже більшість з них не були військовими до мобілізації, а є звичайними добровольцями, які не усвідомлюють всіх військових реалій. Тому коли вони зрозуміли, що потрапили на війну з реальними загрозами, просто кинули свої позиції та втекли. У будь-якому разі тих, хто втік, більшість батальйону вважає боягузами та дезертирами, тому залишається на позиціях і продовжує брати участь у боях на східних рубежах.
 
Військові також звернулися до своїх побратимів-добровольців ще з 2014 та 2015 років підтримати такі «молоді, новостворені» бригади, як 115-та. Адже хлопці, які у більшості є добровольцями, раніше ніколи не воювали, тож вони потребують підтримки досвідчених військових. Адже всі, хто лишилися, дійсно хочуть захищати Україну. Попри те, що зараз їм дуже важко, бійці 115 бригади продовжують тримати визначені рубежі та нікуди не збираються відступати.
Теги: 115 окрема механізована бригада, 115 механізована бригада, 115 бригада, 115 окрема механізована бригада зсу, 115 механізована бригада зсу, 115 бригада зсу

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео