Всеукраїнська профспілка юристів

Надавав дані для корегування вогню – інформатору російських окупантів оголошено підозру

Надавав дані для корегування вогню – інформатору російських окупантів оголошено підозру
373205 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 28-річному громадянину України у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
Також стосовно підозрюваного в порядку ст. 615 КПК України застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.
Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні-травні 2022 року чоловік за допомогою одного з месенджерів передавав своїй тітці, яка мешкає на території держави-агресора, відомості про розташування військових підрозділів Збройних Сил України та інших формувань, що протидіють вторгненню рф на території Краматорського району Донецької області.
При цьому підозрюваний достовірно знав, що син зазначеної особи є представником ворожої армії та бере особисту участь у військових діях проти України. Отримана ворогом інформація використовувалась для коригування бомбових, ракетних та артилерійських ударів по мирній Донеччині.
19 травня 2022 року інформатора затримано у порядку ст. 208 КПК України.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією в м. Маріуполь Донецької області) Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео