Всеукраїнська профспілка юристів

Андрій Клепаровський : Під час російсько-української війни чимало митців беруть до рук зброю, аби захистити свою батьківщину. Один з них - Андрій Клепаровський, талановитий український художник, який зараз перебуває на фронті

410678 ПЕРЕГЛЯДІВ

Андрій Клепаровський

Під час російсько-української війни чимало митців беруть до рук зброю, аби захистити свою батьківщину. Один з них - Андрій Клепаровський, талановитий український художник, який зараз перебуває на фронті. Навіть воюючи на передовій, він не забуває про мистецтво, а його уява продукує майбутні картини й планує виставку в уже вільній і мирній державі.

Родом Андрій Клепаровський зі Львівщини. Він народився у простій сім’ї робітників у 1979 році.

Ходив до звичайної школи, а потім вступив до училища у Миколаєві. Там він здобув фах реставратора. Але талановитий та творчий молодий чоловік вирішив розвивати свій талант, що з’явився у нього з самого дитинства – малювання.

Попри те, що своє дарування Андрій помітив ще в ранньому віці, серйозно зайнявся живописом він вже, бувши дорослим після переїзду до села Кухарі Київської області. Натхнення він брав з навколишнього середовища: природи, тварин, людей довкола. Усі картини художника натхненні та просякнуті любов’ю до України та українців. Особливо надихали його місця на Іванківщині, яка зараз дуже постраждала від війни.

Найбільш важливим з творчого погляду для Андрія Клепаровського було місто Обухів.

Саме воно є батьківщиною відомої всім і вже народної пісні про рушник на слова Андрія Малишка. Чимало пейзажів художника були написані саме там.

Багато картин Клепаровського присвячені вже новітнім реаліям нашої країни, а саме – військовому вторгненню Росії до України та героїчному опору наших збройних сил та всього народу. Зараз значну частину полотен художника займає військова техніка – танки та літаки. Що цікаво, роботу над ними Андрій розпочав рівно за рік до початку повномасштабної війни в Україні.

Як і всі художники Андрій Клепаровський ділиться своєю творчістю з поціновувачами живопису.

У 2020 та 2021 роках на Львівщині відбулися виставки його картин. Ці заходи мали благодійну мету. Кошти, отримані від продажу творів, були передані на лікування онкохворих дітей.

Художник вважає, що воювати зараз – це те, що він може і повинен зробити. Адже чимало лікарів, вчителів та далеких від військової справи людей зараз зі зброєю в руках боронять нашу державу. Найбільша мрія Андрій Клепаровського – перемога України у війні, розпочатій Росією. Художник навіть зараз знаходить час на творчість – пише не тільки картини, але й вірші. Митець вже вирішив, що присвятить цій події персональну художню виставку. Проведе її, звичайно, в Обухові – місті, яке протягом тривалого часу надихало його на творчість.

 

Теги: Андрій Клепаровський,Художник

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео