Всеукраїнська профспілка юристів

Київ- Бориспіль. На єдиній автомагістралі в Україні запрацювала система керування дорожнім рухом

Київ- Бориспіль. На єдиній автомагістралі в Україні запрацювала система керування дорожнім рухом
295113 ПЕРЕГЛЯДІВ

Так дійсно на трасі Київ-Бориспіль запрацювала сучасна система керування дорожнім рухом. Що ж представляє собою ця технологія?

Це 19 інформаційних порталів та більше 130 ти камер, які допомагають стежити за умовами руху на ділянці довжиною 17 км траси М-03.

Ця система є вперше в нашій країні. Впродовж деякого часу вона працювала в тестовому режимі.

Що ж відображено тепер на інформаційному табло? Ну по перше це інформація про дорожні умови та деякі обмеження. Також на табло показують дозволену швидкість.

Тепер водіям в певному сенсі стало зручніше. Бо ж з’явилася інформація про затори. І наостанок інформація про температуру і стан дорожнього покриття.

Варто додати, що цю ділянку, магістраль влітку 2021 року було повністю відремонтовано. За програмою «Велике будівництво».

Для контролю і моніторингу ділянки руху використовується  система Invipo. Це певна платформа, яка дозволяє інтегрувати проекти інтелектуальних транспортних систем. Вона об’єднує дорожні технології та системи і централізує їхні контрольні точки. Також вона збирає та перевіряє дані, створює аналітичні інструменти та розумні сценарії.

Також дана платформа дає можливості контролювати та керувати дорожніми технологіями., пристроями з одного місця.

Оце так крокуємо до Європи. Досить позитивні зміни в сфері доріг в нашій країні. Аби ж так само позитивно було в інших галузях життя українців. Наприклад медицина чи освіта бажають змін на краще. Але варто не втрачати надію.

Теги: магістраль,Київ-Бориспіль

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео