Всеукраїнська профспілка юристів

Кабінет міністрів розширив список осіб, що можуть витратити «ковідну тисячу» на ліки

Кабінет міністрів розширив список осіб, що можуть витратити «ковідну тисячу» на ліки
421029 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Кабмін проголосував за розширення деяких умов програми «єПідтримка». Тепер не лише українці віком від шістдесяти років зможуть купувати ліки за «ковідну тисячу». До пенсіонерів долучаться особи з інвалідністю першої та другої групи. Доручення уже надано до Міністерства економіки, Міністерства соціальної політики та міністерства цифрової трансформації.

 

Як нам відомо, з двадцять четвертого січня цього року «ковідну тисячу» дозволили витрачати на медичні препарати лише особам віком від шістдесяти років. Пенсіонери могли придбати у будь-яких аптеках України ліки рецептурні та безрецептурні. Проте перед цим їм потрібно було звернутися до офісу одного із державних банків: «ПриватБанк», «Ощадбанк» чи «Укргазбанк» та виробити карту. Але на момент створення власного рахунку у кожного українця обов’язково повинні були бути документи про підтвердження віку та вакцинації від COVID-19 двома дозами.

 

Особи з інвалідністю першої та другої групи для початку також повинні оформити карту у будь-якому державному банку країни. Для створення власного рахунку обов’язково треба буде мати посвідчення та підтвердження про інвалідність і зелений сертифікат вакцинації від коронавірусу, тобто той який свідчить про щеплення двома дозами.

 

Також, від сьомого лютого «ковідну тисячу» розпочнуть виплачувати вакцинованим підліткам. Неповнолітні громадяни України від чотирнадцяти років зможуть оформити «юніорські» картки та витратити гроші не лише на книги, розваги чи проїзд, а ще й на освіту.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео