Всеукраїнська профспілка юристів

Сміттєзвалище на Полтавщині

Сміттєзвалище на Полтавщині
371192 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Полтавщині місцеві жителі почали блокувати  в’їзд до сміттєзвалища, за 1,5 кілометри вже  стоять житлові будинки.

За словами місцевих - звалище є незаконним. Навіть в зимовий час від звалища нестерпно тхне та машини, які просто проїздять неподалік, вимушені закривати вікна.

На сьогодні  немає місця куди звозити сміття, баки вже переповнені. Жителі збираються два рази на тиждень, щоб припинити вивезення відходів комунальною технікою та територією неподалік лісу.

Як пояснює голова громади, почали звозити сміття на цю територію ще у 2019 році згідно з рішенням депутатів міськради.

За його словами територія теперішнього сміттєзвалища ніколи не була лісом, це міська земля.

 

Минулого року прокуратура зверталася  до ради, для заборони вивозу сміття, адмінсуд задовільнив позов. На що було подано апеляцію.Рішення апеляційного суду про скасування рішення сесії міської ради жителі  отримали 20-го грудня 2021 року. А виконавець і відносно кого було порушено справу, комунальне підприємство "Водоканал плюс",ще не отримали

Через це  вивіз сміття продовжується, та тепер прибрати сміття не має можливості.

Нещодавно сміття з двох сміттєвих автомобілів хотіли викинути сміття на землі колишнього асфальтобетонного заводу, проте небайдужий чоловік  перекрив в'їзд на територію та машини зі сміттям поїхали.

 

Місцеві жителі турбуються тим, що землі звалища проходить газовий трубопровід, високовольтна лінія та відходи з колишнього заводу можуть стати причиною спалаху.

Як зазначається, все ж таки на території колишнього заводу планують створити місце для сміття, та побудувати з допомоги іноземних інспекторів побудувати сміттєпереробний завод.

 

Поліцією було відкрите кримінальне провадження за ст. "Забруднення або псування земель".

 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео