Всеукраїнська профспілка юристів

Все, що відомо про роботу Київської міської державної адміністрації, апарат, структура та діяльність

Все, що відомо про роботу Київської міської державної адміністрації, апарат, структура та діяльність
344503 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чи потрібно знати хоча б щось про роботу державної адміністрації вашого міста? А якщо це місто ще й столиця України? Звісно ж! Однозначно важливо знати хоча б певні факти про діяльність, головних осіб та основні департаменти вашої міської ради й столиці зокрема. Ця інформація є не лише навчальної, а й просто цікавої, і, крім того, вона може неодноразово знадобитися вам у житті.

 

Отже, Київська міська державна адміністрація (КМДА) була офіційно заснована 10 липня 1995 року. Знаходиться вона за адресою вулиця Хрещатик 36. Звісно як і будь-яка рада, КМДА покладає на себе основні завдання по забезпеченню міста всіма благами та керування всіма процесами пов’язані з роботою, навчанням і відпочинком тощо. Час роботи даного органу влади — з понеділка по п’ятницю з 8 до 17 години, а в п’ятницю з 8 до 15:45.

До того ж обов’язково хочеться зазначити, що посаду керівника Київської міської державної адміністрації займає Віталій Володимирович Кличко (призначений з 2014 року). Якщо розглядати управлінський склад загалом, то голова має декілька заступників (скорочено — застп. гол.): перший застп. гол. Поворозник М. Ю., перший застп. гол. з питань втілення самоврядних рішень Кулеба О. В., застп. гол. з питань втілення самоврядних рішень Говорова О. І., застп. гол. Мондриївський В. М., застп. гол. Непоп В. І., застп. гол. Старостенко Г. В., застп. гол. з питань реалізації самоврядних повноважень Прокопів В. В., начальник апарату Загуменний Д.М. і інші заступники керівника з якими ви можете ознайомитися детальніше на офіційному вебсайті Київської МДА.

 

Щодо апарату державної адміністрації міста Києва, то воно поділяється на певну кількість управлінь/відділів таких, як: управління аналітичного забезпечення голови міста, контрольно-аналітичне управління, юридичне управління, регіональний відділ адміністрування Державного реєстру виборців, управління з питань звернень громадян, управління по роботі з персоналом, управляння міжнародних зв’язків, сектор секретно-режимної роботи тощо. При чому кожне управління має свої завдання і “зону” відповідальності, наприклад в управлінні міжнародних зв’язків однією з основних цілей роботи є організація та турбота щодо участі столиці України в міжнародних проєктах, організаціях та забезпечення співробітництва з ними.

Також до структури Київської міської державної адміністрації належать різні департаменти/управління пов’язані з певними сферами життя, наприклад: департамент або центр надання адміністративних послуг, департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту, департамент земельних ресурсів, департамент культури, управління туризму та промоцій, управління з питань реклами, департамент суспільних комунікацій, департамент охорони здоров’я, управління екології та природних ресурсів, департамент освіти й науки та багато інших. Крім того, при Київській МДА повністю функціює Державний архів м. Києва, директором якого є Панченко О. Я. Отож, якщо вам потрібно дізнатися про роботу якогось конкретного управління, відділу, департаменту, ви можете відвідати офіційний сайт КМДА, де знаходяться всі необхідні вам відомості про спеціалізацію, графік приймання, адресу чи контактну інформацію того чи іншого відомства.

Тобто, любі читачі, хотілось би ще раз зазначити про важливість знання державної адміністрації вашого міста та підкреслити необхідність бути обізнаним і про міську владу столиці нашої країни. Адже діяльність КМДА дуже цікава, а масштаб всіх завдань, які вирішують департаменти, управління навіть складно уявити в голові.

 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео