Всеукраїнська профспілка юристів

Модернізація обладнання на Миколаївщині

Модернізація обладнання на Миколаївщині
249843 ПЕРЕГЛЯДІВ

Миколаївський глиноземний завод модернізує свої печі.



За інформацією з офіційної сторінки миколаївського глиноземного заводу, на заводі триває модернізація обладнання, з метою зниження викидів у 4 рази.



"Зараз одним із пріоритетних завдань заводу є зменшення вуглецевого сліду, який, до речі, і зараз на підприємстві є досить низьким", – сказано у повідомленні на офіційній сторінці МГЗ

 

На сьогодні керівництво планує  завершити оновлення у першому кварталі 2023 року, основна частина обладнання виготовлена в Україні, а частину закупили в Німеччині.

 

Зі слів директора, викиди відпрацьованої пари навіть зараз відповідають нормам  українського екологічного законодавства, натомість  керівництво заводу все ж таки вирішило поновити обладнання.



З 2012 року завод співпрацює з українськими фірмами та фірмами США, Австралії та Франції для того, щоб знайти оптимальний варіант. Проте запропоновані варіанти не підходили під вимоги виробництва.

 

У висновку спеціалістами миколаївського глиноземного заводу та представниками одного з проєктних інститутів було розроблено спеціальну математичну  модель установи, яка дозволить скоротити викиди.



За останні 10 років на цільові природоохоронні заходи Миколаївським глиноземним заводом було витрачено  47 мільйонів доларів

 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео