Всеукраїнська профспілка юристів

Безпілотні автомобілі: скоро в таксі не потрібен буде водій

  Безпілотні автомобілі: скоро в таксі не потрібен буде водій
208985 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

В ОАЕ почали випробування чотирьох безпілотних автомобілів під назвою TXAI. Займається проєктом технологічна компанія Group 42.

 

Автономні таксі вже були протестовані в різних місцях по всьому світу в останні роки. Однак, комерційне використання безпілотних транспортних засобів поки що носить тільки експериментальний характер. В Абу-Дабі почалася перша фаза тестування автономних таксі. Дві машини є електричними та дві гібридного типу. Наступна фаза тестування включатиме вже не менше десяти автомобілів. Клієнти зможуть замовити автомобілі за допомогою програми TXAI.

 

Подібні автономні машини також були запущені для в Пекіні, але з офіцером безпеки на місці водія на випадок виникнення надзвичайної ситуації. Автономні таксі, що зараз тестуються, в ОАЕ також переміщуються під наглядом фахівця всередині машини. За словами генерального директора компанії, транспортні засоби вже у робочому стані, а зараз ведуться перемовини з владою для подальшого географічного розширення зони діяльності автомобілів. В ОАЕ вже схвалили тимчасову ліцензію на тестування безпілотних автомобілів на дорогах, але федерального закону, який регулює використання автономних транспортних засобів, поки ще немає.

 

Абу-Дабі не єдине місто в ОАЕ, яке хоче запустити безпілотні таксі. Дубай заявив, що до 2030 року 25% транспортного парку міста працюватиме на системах автономного керування, що знизить витрати та кількість аварій. Для цього вони планують створити спеціальний парк безпілотних таксі. Європа також не відстає в дотичному до цього питанні. Німеччина активно працює над напівавтономною системою водіння для Mercedes-Benz. Можливо, незабаром технологія стане доступною на міжнародному рівні. Максимальна швидкість такої системи в німецьких розробників поки сягає 60 кілометрів на годину.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео