Всеукраїнська профспілка юристів

Подвійне вбивство та крадіжки: у Дніпрі військовослужбовця засуджено до 15 років позбавлення волі

Подвійне вбивство та крадіжки: у Дніпрі військовослужбовця засуджено до 15 років позбавлення волі
308849 ПЕРЕГЛЯДІВ

За підтримання публічного обвинувачення Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, 14.12.2021 Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав військовослужбовця контрактної служби однієї з військових частин Збройних Сил України винним в умисному вбивстві, вчиненому особою, яка раніше вчинила умисне вбивство, та крадіжці, вчиненій повторно (ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 185, п.п. 6 та 13 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 185 КК України).

Вироком суду його засуджено до 15 років позбавлення волі.

Доведено, що вказаний військовослужбовець, у лютому 2021 року, перебуваючи в приміщенні разом з громадянкою М., на ґрунті раптово виниклого словесного конфлікту, застосовуючи силу, душив її та, перемістивши до ванної кімнати, втопив. У подальшому він викрав її мобільний телефон, яким розпорядився на власний розсуд.

Того ж дня військовослужбовець зустрівся зі своїм співслужбовцем. Будучи невдоволеним відмовою надати йому частину грошових коштів за виконані спільні ремонтні роботи, на ґрунті словесного конфлікту, обвинувачений задушив свого товариша. Після того, з банківських рахунків потерпілого, за допомогою мобільного додатку, він здійснив декілька грошових переказів на свій рахунок, заволодівши телефоном та грошима потерпілого на загальну суму 10 000 гривень.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вказаних кримінальних правопорушеннях визнав повністю. Однак, враховуючи тяжкість скоєних злочинів, суд призначив суворе покарання, достатнє для його виправлення.

 

 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео