Всеукраїнська профспілка юристів

В Одесі маршрутка ледь не спричинила катастрофу

В Одесі маршрутка ледь не спричинила катастрофу
430128 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інколи буває, що громадський транспорт підносить своїм пасажирам сюрпризи у вигляді дверей, що не до кінця закриваються, чи стелі, що протікає. Але бувають і набагато небезпечніші випадки. Саме такий стався в Одесі.

На одному з маршрутних автобусів "Еталон", що пересувався містом, люди помітили, що щось не те. Якось не так рухається автобус. І дійсно, з транспортом сталася прикрість, якщо це можна так назвати. У нього просто відвалилося одне з передніх коліс. Чому – навіть не зрозуміло. Чи то його неправильно закріпили на місці, чи то з часом все просто розкрутилося, а ніхто цього не помітив.

Відомо, що це сталося в центрі міста, неподалік торгового центру "Сіті-Центр" на проспекті Небесної Сотні. Ті, хто безпосередньо були на місці цієї події кажуть, що це виявився не міський автобус, а міжміський, він курсував між Одесою та Чорноморськом. І дуже пощастило, що транспорт рухався на невисокій швидкості. Постраждалих немає. Є тільки перелякані.

На місце прибули патрульні поліцейські з відділку безпеки дорожнього руху. Вони ж склали протокол. Водієві тепер доведеться відповісти за те, що він працював на некоректно працюючому транспорті. Відповідальність загрожує за частиною 2 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення. З нього можуть стягнути штраф до сорока неоподатковуваних мінімумів.

Сподіватимемося, що таких ситуацій більше не повториться. Бо хоча екстрим, це й добре, але не в таких випадках.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео