Всеукраїнська профспілка юристів

Поради від родини Правниченків

Поради від родини Правниченків
371160 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цікавий фільм на вечір. Сьогодні Марічка залишилась одна вдома, Петро поїхав у відрядження. Тому вона загорнувшись у ковдру, разом с песиком Кейсом приготувалась до перегляду одного з найулюбленіших фільмів -  «Міст шпигунів» Стівена Спілберга.

Фільм розповідає про події, що відбувалися у 1957-1962 роках. Це був якраз розпал холодної війни. Як відомо, Спілберг плекає любов до історичних сюжетів, тому цей фільм не став винятком в його кар'єрі.

1957 рік, Бруклін. Відомий адвокат Джеймс Донован отримує незвичайну справу: його клієнт Рудольф Абель підозрюється у шпигунстві на користь Радянського Союзу. На відміну від своїх колег, Донован займається захистом «приреченого» підсудного не формально, а за всіма принципами справедливості. Подібний підхід викликає роздратування у всіх, включаючи суддів і присяжних, але Доновану вдається пом'якшити вирок: зі страти до 30-річного ув'язнення. Незабаром з'ясовується, що в СРСР був узятий в полон американський шпигун Френсіс Пауерс. Радянська влада пропонує обмін Абеля на Пауерса, і Донован опиняється в центрі цієї небезпечної угоди 

У фільмі доволі достовірно відтворено історічні події, які розгортаються навколо шпигунського скандалу.

Цікавий факт. За словами режисера Стівена Спілберга, фільм міг вийти ще у 1965 році. Тоді Алек Гіннесс погодився зіграти Абеля, а Грегорі Пек - Донована. Але студія MGM відмовилася від задуму. У той час напруженість холодної війни давала про себе знати. Особливо після Затоки Свиней і Карибської кризи.

Музику до фільму «Міст шпигунів» написав Томас Ньюман 

Стрічка отримала 119 номінацій, з яких перемогла у 30-ти.

Атмосферний і захоплюючий з перших хвилин фільм. Радить пані Марічка до перегляду і ми стовідсотково з нею згодні.

Посилання на трейлер

Посилання на фільм

https://kino-teatr.ua/uk/film/bridge-of-spies-46037.phtml

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео