Всеукраїнська профспілка юристів

Чи потрібно у наступному році подавати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника громадського об’єднання?

Чи потрібно у наступному році подавати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника громадського об’єднання?
218528 ПЕРЕГЛЯДІВ
Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» передбачено щорічне підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи, в тому числі громадського об’єднання.
При цьому цей Закон встановив, протягом якого строку має бути підтвердження – 14 календарних днів з дати державної реєстрації.
Тому кожна юридична особа в 2022 році протягом 14 календарних днів з дати державної реєстрації створення такої юридичної особи має підтвердити відомості про КБВ. Наприклад, якщо юридична особа зареєстрована 10 лютого, то обов’язок щодо подання документів відповідно до статті 17-1 вищезазначеного Закону в неї виникає з 10 лютого 2022 року.
Нагадуємо, що 08 жовтня 2021 року Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо зазначення та подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи», яким продовжила терміни подання інформації про КБВ юридичних осіб в Україні до 10.07.2022 року включно. Звертаємося до всіх юридичних осіб, котрих стосується цей закон, бути відповідальними та завчасно надавати відомості про кінцевих бенефіціарів.
Отримати детальні консультації щодо оновлення інформації про кінцевого бенефіціарного власника громадської організації можна у відділах державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань за адресами у:
- Львівській області (м. Львів, вул. Городоцька, 299) тел. (032)255-62-40
- Волинській області ( м. Луцьк, вул. Володимирська, 1) (0332) 78-46-69
- Рівненській області ( м. Рівне, вул. Вишинського, 4а) (0362) 64-27-02
 
 
 
 
 
 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео