Всеукраїнська профспілка юристів

Талони на пальне за відстрочку від призова: затримано начальника відділу Баштанського РТЦК та СП

Талони на пальне за відстрочку від призова: затримано  начальника відділу Баштанського РТЦК та СП
236459 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері викрито та затримано начальника відділу Баштанського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, вказаний військовослужбовець за видачу документу про звільнення військовозобов’язаного від призову на строкову військову службу до Збройних Сил України за станом здоров’я одержав від його матері неправомірну вигоду у вигляді талонів на 700 л. пального (350 газу та 350 бензину).

06.10.2021, під час скоєння злочину, підполковника затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КК України.

Наразі тривають слідчі дії. Затриманому військовослужбовцю готується повідомлення про підозру, а також клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Миколаївській області.

Оперативний супровід – працівники спецпідрозділу Управління Служби безпеки України в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Миколаївська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,хабар,Баштанський РТЦК та СП,призовник,військовослужбовець,Миколаїв

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео